Od dynamicznego rozkwitu przemysłu żywieniowego, który obserwujemy od początku XX wieku, artykuły spożywane przez nas każdego dnia zaczęto coraz częściej wypełniać licznymi związkami przedłużającymi ich świeżość. Jednakże wraz z rosnącym zainteresowaniem nabywców odnośnie tego, co jedzą i jakie może to mieć oddziaływanie na ich samopoczucie, w ostatnim czasie coraz chętniejCzytaj więcej →

Dzieci uwielbiają uczestniczyć w kuchni – przynosić i wybierać składniki bądź dekorować wypieki. Pragniesz podsycić zapał kulinarny swojej pociechy? Sprawdź kursy gotowania dla dzieci. Tutaj dowiesz się, czego uczą takie zajęcia. Zalety kursu gotowania dla dzieci Warsztaty kulinarne dla dzieci są skierowane do pociech w przedziale wiekowym od 6-10 lat.Czytaj więcej →

Produkty fermentowane po latach zapomnienia znowu wróciły na polskie stoły. Do kapusty i ogórków dołączają również nowe, przedtem mniej popularne owoce i warzywa. Mówiąc o zdrowotnych walorach żywności poddanej fermentacji nie sposób nie wspomnieć również o napojach takich jak kwas chlebowy, maślanka albo różnego rodzaju soki i zakwasy z kwaszonychCzytaj więcej →

Własnoręczne przygotowanie posiłków we własnym domu ma masę zalet. Największą z nich jest zwłaszcza obniżenie kosztów – spożywanie potraw w domu jest z reguły zdecydowanie tańsze aniżeli regularne korzystanie z usług restauracji. Satysfakcja będąca następstwem przygotowania dania osobiście jest też tak samo istotna – zwłaszcza, gdy dzielimy się nim zCzytaj więcej →